Om Kennet Cup

Mustaschkampen är Cancerfondens kampanj mot Sveriges vanligaste cancerform – prostatacancer. Varje år drabbas ca 9000 Svenska män av denna hemska sjukdom. Dessutom är mörkertalet stort då flera män aldrig hinner testa sig och få diagnosen prostatacancer innan de av andra anledningar går bort.

Kennet Andersson är med bl.a. sina 83 landskamper, Turkiskt ligaguld, SM guld och inte minst VM bronset 1994 en av vårt lands mest framgångsrika fotbollsspelare i modern tid. Idag spelar han inte längre men är tillsammans med flera andra kända profiler med och bidrar i Mustaschkampen.

Idén med Kennet Cup i fotboll föddes 2009 då Kennet återigen sprang Göteborgsvarvet och tillsammans med flera av sina gamla fotbollskompisar samlade in pengar längs Göteborgs gator.  I år springer han igen men fortsätter även satsningen när han tillsammans med eventbolaget Oceangroup och den gamla IFK Göteborgskamraten Mikael Martinsson för andra året kör Kennet Cup, en fotbollsturnering med syftet att få Göteborgarna att verkligen uppmärksamma och hjälpa till att stoppa denna för oss män så förrädiska sjukdom.

Så här fungerar Kennet cup

Kennet Cup består i år av 16 lag med tio spelare i varje. Av dessa 16 lag kommer fyra stycken vara något alldeles extra

Hockeylaget är ett lag som är blandat med gamla och ny ishockeystjärnor från NHL och Elitserien. Spelare som Kristian Huselius, Fredrik Pettersson, Pebben Axelson och Patrik Carnbäck har redan tackat ja.

Kennet Cup sponsras av Thrills Casinoskola.

”Team Kennet” Här är Kennet Andersson själv lagkapten och som hjälp av Radiostationen Mix Megapol och Peter Sandholt kommer detta lag att marknadsföras. Gamla tennisstjärnor, journalister och f.d. landslagspelare kommer att hjälpa Kennet att försöka vinna sin egen Cup.

Tjejlaget ”Team Rosa” är en kombination av aktiva fotbollstjejer och f.d. idrottsstjärnor som Erica Johansson och Louise Carlsson och handbollsprofiler som Isabelle Gulldén. Dessa tjejer ska försvara det kvinnliga släktet i denna annars så mansdominerade turneringen.

Handbollslaget med kapten Magnus Wislander deltar i år med ett stjärnspäckat lag . De gamla hjältarna från 90-talet som förra året skänkte  över 30 000 kronor från  sin vinst på Fångarna på fortet till Mutstaschkampen kommer garanterat att blir ett publiklag.

Övriga tolv är företagslag som genom sin anmälningsavgift är med och samlar in pengar till Mustaschkampen. Dessa lag kommer alla att bli förstärkta med en gammal eller nutida landslagspelare. Således anmäler företagen bara nio spelar och får den tionde spelaren tilldelad. Stjärnor som bl.a. Kim Källström, Tomas Ravelli, Glenn Hysén, Torbjörn Nilsson, Magnus Erlingmark Pontus Kåmark, Niklas
Alexandersson finns att tillgå som lagkaptener till företagslagen.

Hur spelas Kennet Cup

Matcherna spelas 2 x 10 minuter och planen kommer att vara av mindre format och anpassas till en målvakt och fem utespelare. Huvudansvarig och
Finaldomare är Anders Frisk, en av världens mest framgångsrika domare under 90-talet som dömt bl.a. VM och Champions League. Konferencierer under
dagen är inga mindre än Rickard Olsson och Peter Eriksson.

Lagen kommer att delas in i fyra grupper med fyra lag i varje, där gruppsegrarna går vidare till semifinal. Segrarna där gör sedan upp om vandringspriset i en stor final. Runt planerna på Heden
byggs en sponsorby där det kommer vara stor feststämning med aktiviteter, läktare, tält, uppträdande, DJ etc. Där kommer det även att serveras mat och dryck till både spelare och publik.

Alla pengar som kommer in under dagen kommer oavkortat gå till Mustaschkampen. Vi hoppas där att så många som möjligt kommer ner till Heden och bidrar med allt vad de kan.